Free shipping within Peninsular Malaysia for order over RM120.00
Our Courier Partner -> West Malaysia: J&T Express | East Malaysia: Poslaju/J&T Express | International Shipping: DHL E-Commerce/Express
RM20.00
Adab-Adab Tilawah Al-Quran
Price RM20.00
Product SKU RBM1003
Brand Rabbani Books
Reward Points 20
Points Needed 4000
Availability 9
Quantity
Description

Adab-adab Tilawah al-Quran - Kulit lembut


Pengarang: Imam Al-Ghazali
ISBN: RBM1003
Penerbit: Rabbani Books
Tahun: 2021
Bahasa: Melayu
Muka Surat: 120 
Berat: 170g

 

Buku ini adalah salah sebuah kitab daripada siri Ihya' Ulum al-Din karangan Hujjatul Islam al-Imam al-Ghazali rahimahumullah. Siri Ihya' itu sendiri adalah sebuah projek pemerkasaan umat yang diusahakan oleh Imam al-Ghazali untuk mengislah pemikiran, akhlak dan rohani masyarakat Islam agar mereka dapat bangkit menghadapi cabaran zaman.

 

Adab-Adab Tilawah al-Quran ini ialah salah satu silibus penting daripada Bahagian Ibadat, setelah huraian beliau mengenai akidah dan ibadah-ibadah yang wajib. Ibadah-ibadah wajib ialah modal asas kita sebagai umat Islam, manakala ibadah-ibadah sunat seperti membaca dan mentadabbur al-Quran ini ialah lebihan keuntungan untuk kita mendekatkan diri dengan Allah SWT.

 

Dalam buku ini, Imam al-Ghazali telah menggariskan 10 adab-adab zahir dan 10 adah-adab batin yang boleh dilakukan agar kita dapat menunaikan ibadah yang hebat ini dengan lebih sempurna. Semoga buku ini dapat membantu semua pencinta al-Quran agar dapat menjaga adab ketika membaca al-Quran dan membantu dalam proses mentadabburnya.

 

Reviews (0)
view all
back
0
0 reviews
You Might Like These Too:More